Bajnai háborog – inkább a „lopott milliárdokat” adná vissza?

Bajnai Gordon egy szakmai konferencián felháborodásának adott hangot a minap nyilvánosságra került csalásokkal kapcsolatban. Jakab István arra emlékezteti Bajnait, hogy mielőtt felhábordna a mutyizáson, jusson eszébe Karsai József egy korábbi kérdése, amelyben a szocialista képviselő azt feszegeti, hogy ő (Bajnai) és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a HajdúBét eladásakor.

MNO
2007. 09. 28. 10:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mélyen felháborított, ami történt, és személyes sértésnek veszem, ha valaki csalni, lopni, szélhámoskodni, mutyizni próbál az uniós forrásokkal” – jelentette ki péntek délelőtt Bajnai Gordon. Arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország számára az uniós források elköltése soha vissza nem térő lehetőség, ezért akik csalni akarnak azokkal, azok az országnak esélyét veszik el, a fejlesztések lehetőségét.

„Azt üzenem nekik, hogy húzzanak el az uniós pénzektől, (...) fel fogjuk őket jelenteni, börtönbe fogjuk őket juttatni" – mondta élesen Bajnai Gordon, aki kritikával illette azokat is, akik azt mondják, hogy az uniós pénzek jelentős részét ellopják.

Mint mondta, természetes, hogy ahol sok pénz van, ott nagy a vonzás, de ebből nem lehet levonni azt a következtetést, hogy a pályázók többsége, jelentős hányada ne lenne tisztességes.

Itt „a cinizmus küzd a reménnyel", nekünk az a dolgunk, hogy ezt a reményt, ezt a hitet erősítsünk – hangsúlyozta. Közölte azt is, módosíttatni akarja az összeférhetetlenségi jogszabályokat annak érdekében, hogy ne lehessen egyszerre az „asztal két oldalán ülni".

Bejelentette: internetes oldalt hoznak létre, ahol bejelentést lehet tenni, ha valaki azt tapasztalja, hogy az uniós forrásokat nem szabályosan használják fel.

Jakab István szerint amikor Bajnai Gordon a szocialista csalások, az MSZP-s közpénz-lenyúlás miatti felháborodásáról „tesz dühödt nyilatkozatokat,” nem árt felidézni az MSZP egyik tavalyi frakcióülését, melyről a tudósítások a következőképpen számoltak be: Mikor „kiderült, hogy a következő héten Bajnai Gordon lesz a frakció vendége, Karsai (MSZP-s országgyűlési képviselő) azt kérdezte a frakcióvezetéstől, megkérdezheti-e majd Bajnaitól, hogy ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a HajdúBét eladásakor. Karsai egy olyan parasztról is említést tett, aki ’Bajnai miatt akasztotta fel magát’” – emlékeztet a történtekre Jakab István országgyűlési képviselő, a Magosz elnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.