Gyurcsány követeléseire osztogatták a pénzt a haveroknak?

A jelenlegi miniszterelnök nevével fémjelzett Gyermek-, Ifjúsági- és Sport Minisztériumon belül kialakult informális hierarchiáról, a Gyárfás Tamásnak miniszteri nyomásra kiosztott négymillióról, a „visszautasíthatatlan&quot; követelésekről, a pályázati pénzek elosztását eleve meghatározó politikusi előzsűrizésről esik szó abban az interjúban, amelyet a hvg.hu készített Topolánszky Ákossal, a Gyurcsány Ferenc vezette egykori ifjúsági tárca helyettes államtitkárával. A kormányszóvivő és Gyárfás szerint Topolánszky hazudik. <br /><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=431979&amp;rvt=2" target="_blank">• Nem tudom, kinek loptak, de nyomasztó volt szembesülni ezzel</a>

MNO
2007. 09. 27. 12:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzosztás politikai nyomásra Politikai nyomást gyakoroltak rá a pályázati pénzek elosztásánál – állítja a hvg.hu-nak adott interjújában Topolánszky Ákos, az egykori Gyermek-, Ifjúsági- és Sport Minisztérium helyettes államtitkára. Leggyakrabban Mesterházy Attila, a tárca politikai államtitkára utasította, de olyan is előfordult, hogy a minisztérium akkori első embere, Gyurcsány Ferenc kérte, hogy kedvezően bírálják el Gyárfás Tamás, „a magyar média egyik legbefolyásosabb szereplőjének” négymillió forintos pályázatát. –Amikor a döntés nyilvánosságra került, Gyurcsány felhívott telefonon, és elmondta, mennyire kellemetlen neki, mert Gyárfás engem nála feljelentett többoldalas, kézzel írott levélben, reklamálva, hogy nem kapta meg azt az összeget, ami neki jár. Végül ismereteim szerint Gyárfás – a felmentésemet követően – megkapta a pénzt. Én ugyanis továbbra sem voltam hajlandó a kifizetésre, utódomnak, Gábor Edinának azonban már nem volt lehetősége a miniszteri kérést elutasítania – állítja Topolánszky.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.