Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kulcsár Anna: A tanú

MNO
2007. 09. 27. 7:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár Anna: Legyünk akkor tárgyszerűek: tizenhét éve Gyurcsány Ferenc az egyetlen miniszterelnök, akit – nem sokkal hivatalba lépése után – beidéztek az ügyészségre. Voltak ugyan korábban is különféle eljárások – elég csupán a Tocsik-ügyről beszélni –, de arra még nem volt példa, hogy miniszternél magasabb pozíciójú személyt meghallgattak volna a nyomozók. Ez akkor is így van, ha Gyurcsányt a miniszteri ténykedésével kapcsolatban kérdezték. Minden jel arra mutat: vannak még kérdések bőven. Ügyészségi források nem közlik ugyan az eljárás tervezett lépéseit, de azt sejteni engedik, hogy a szocialista párt köreiből további prominens személyek meghallgatására is sor kerül. Ez az ügy soha nem látott hullámokat vet, és elborítja az egész szocialista pártot. Erre enged következtetni Gyurcsány óvatossága is: nem indít pártfegyelmit az ifjú politikus ellen. Hát hogyan is indítana?! Zuschlag eddig hallgatott, s még megtörténhetne, hogy egy fegyelmi nyomán beszélni kezd.
Vélhető, hogy a megfelelő pillanatban enélkül is vallomást tesz. Nem engedheti, hogy hazug politikustársa, a miniszterelnök derítsen fényt az igazságra. Ez Zuschlag Jánosnak akár húsz évébe is kerülhetne. Ahhoz ő még túl fiatal, hogy egy 50-70 milliós összeg miatt, amely vélhetően a politika útvesztőjében tűnt el, ő viselje az összes következményt. Mások pedig a kivételes tehetségű, zseniális politikus szerepét magukra öltve hosszabb időn át élvezzék a hatalom minden előnyét és kényelmét.

(Magyar Nemzet, 2007. szeptember 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.