Trükkös uniós pályázatok – közpénzekkel igazoltak önerőt

Dombóvári közpénzekkel igazoltak önerőt uniós pályázatokhoz egyes dél-dunántúli cégek – véli Naszvadi Balázs dombóvári Fidesz–KDNP-s képviselő, aki két példával is alátámasztotta állítását.

Magyar Nemzet
2007. 09. 23. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek szerint a Gunaras Gyógyfürdő és Idegenforgalmi Zrt.-nek 2003. május 27-én 140 millió forintot, míg a Kapos Innovációs Transzfer Központ Kht.-nak 2004. augusztus 26-án 26 millió forintot utalt át a dombóvári önkormányzat, hogy a társaságok az uniós pályázatokhoz szükséges önerőt igazolni tudják.

A pénzt – vélhetőleg a pályázatokhoz szükséges fedezetigazolás kikérése után – a cégek visszautalták az önkormányzatnak. Naszvadi Balázs az észrevételeiről tájékoztatta Lóránt Zoltánt, az Állami Számvevőszék főigazgatóját is. Dombóvár polgármestere nem is tagadta a „segítséget”, de úgy fogalmazott, hogy a város minden pályázati közreműködése testületi jóváhagyással, jogszerűen történt.

Az ellenzéki városatya a gyanús pénzügyi tranzakciók mellett azt is észrevette, hogy bizonyos dél-dunántúli cégek évről évre nagy összegeket nyernek el pályázatokon. Közben lapunknál jelentkezett egy férfi, aki állítja, gyakorlatilag ellopták az ötletüket, s a koncepcióval más nyert pénzt egy régiós pályázaton.

Borsodi Attila
Részletek a Magyar Nemzet szeptember 24-i számában

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.