Veres nem kommentál, de nem tagadja meg Kabait

A jogerős bírósági döntést nem kommentálom - mondta Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték: mit szól Kabai Károly őrizetbe vételéhez.

MNO
2007. 09. 26. 16:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

"Kabai Károllyal való személyes ismeretségemet nem fogom megtagadni azért, mert a sajtóban kettőnket eléggé nem fair módon kötnek össze" – fogalmazott a pénzügyi tárca vezetője.

Kabai Károlyt a Hír Tv munkatársai találták meg pénteken az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, ahol gyógykezelés alatt állt.

A férfi 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a mostani választási ciklusban – tavaszi lemondásáig – a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt. Az 1990-es években színesfém-kereskedéssel foglalkozott, a vádban szereplő cselekmények előtt több évvel pedig a jelenlegi pénzügyminiszter, Veres János üzlettársa volt.

Az elítélt előbb azt kérelmezte, hogy egészségi állapota miatt halaszthassa a börtönbüntetés megkezdését, amely kérelmet azonban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság augusztus 2-án jogerősen elutasított.

A vállalkozónak augusztus 21-én kellett volna jelentkeznie a nyíregyházi büntetés-végrehajtási intézetben, Kabai Károly azonban ennek nem tett eleget, ezért augusztus 22-én a bíró szeptember 10-ei határidővel elrendelte az elítélt rendőri elővezetését. Az elővezetés eredménytelen maradt, ezért a bíróság intézkedett arról, hogy kutassák fel az elítélt tartózkodási helyét, hogy a később szükség esetén kibocsátandó elfogatóparancs eredményes lehessen.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.