16 millió: a fővárosban is zuschlagosítottak közpénzeket

Több mint 16 millió forintot kaptak a Zuschlag Jánoshoz köthető egyesületek a liberális többségű fővárosi városvezetéstől. A hírTV birtokába került dokumentumok szerint az MSZP-s vezetésű Városrendészeti Bizottság 2002-ben 6 milliót, 2003-ban pedig több mint tízmillió forintot juttatott a maffia-bűncselekménnyel és különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított ifjú szocialistáknak.

MNO
2007. 10. 03. 15:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalosan a közbiztonság javítására kapták a pénzt, Danielisz Béla, a Városrendészeti Bizottság elnöke azonban nem tudta megmondani, végül mire fordították azt az egyesületek. Azt mondta: az ügyészség még a nyár elején bekérte az összes dokumentumot a bizottságtól. Hogy a főváros összesen mekkora összeggel támogatta Zuschlagékat, nem derült ki.

Megvonhatja

Közben Bokros Lajos egy szerdai befektetési konferencián a HírTv kérdésére elmondta: büntetésként az uniós támogatások egy részét is megvonhatja Brüsszel Magyarországtól, ha a magyar kormány nem fehéríti ki a pénzek pályázati elosztásának rendszerét. Bokros Lajos azt mondta: az Európai Bizottság biztosan vizsgálatot indít a Zuschlag-féle visszaélések miatt.

(hirtv.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.