20 millió: hangfelvétel az uniós pénzek körüli mutyizásról

Újabb hangfelvétel bizonyítja az uniós források megcsapolását – értesült a Hír Televízió. Az egyik szabolcsi polgármester 20 milliót kért egy építési vállalkozótól, hogy a képviselő-testület segítse az uniós pénz lehívását. Az ügyben június óta nyomoz a nyíregyházi ügyészség hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt.

MNO
2007. 10. 03. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden még kétségbe vonta Bajnai Gordon, hogy uniós pénzek tűnnének el, de a hírTV-hez került újabb hangfelvétel mást bizonyít. A még 2006-ban készült hangfelvétel alapján az uszodára és más létesítményekre kapott 225 milliós uniós forrás egy részének lenyúlására lehet következtetni.

A felvételen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Döge polgármestere, a független Vince Ferenc Tibor arról beszél egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület 6 tagja 20 millióért cserébe segíteni fogja a kivitelezéshez szükséges újabb összeg lehívását. A polgármester arra is utal, hogy a vállalkozó már korábban kifizetett 8 millió kenőpénzt. Ám a cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget és tönkrement, felszámolják.

A pályázati kiírást a hírTv megtalálta a korábban Bajnai Gordon által irányított nemzeti fejlesztési ügynökség honlapján, tehát uniós forrásról van szó. A dögei polgármestert otthonában is kereste a hírTv, de beszélni már nem tudtak vele. Telefonhívásuk után szabadságot vett ki és elutazott a faluból. A nyíregyházi nyomozó ügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indított nyomozást júniusban. Az újabb korrupciós ügy részleteit a pénteki Célpont mutatja be.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján egyébként a pályázatok címszó alatt megtalálható „pályázati eredmények” linken sem a „támogatott projektek”, sem az „aktuális statisztikák” nem elérhetőek – állítólag hardverbővítés miatt – csütörtökön reggel nyolcig.

(hírTv, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.