A NNI munkatársai jelentek meg a Hír Televízióban

Váratlanul megjelentek a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai ma délelőtt a Hír Televízióban és elkérték a Weiszenberger Lászlóról készült felvételt. A nyomozók lemásoltatták azokat a képsorokat is, amelyek a televízióban adásba kerültek a Weiszenberger-kazettáról.

Pálffy Lajos
2007. 10. 03. 10:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozók érkezéséről az NNI azért nem tudta előzetesen értesíteni a televízió vezetését, mert a rendelkezésükre álló telefonszámokon nem tudtak elérni senkit – közölte az MNO-val Horváczy Emese, a nyomozóiroda szóvivője. Az iroda munkatársai ezért magukkal vittek egy átiratot, amelyben az áll, hogy rágalmazás vétsége miatt feljelentés kiegészítése keretében folytatnak eljárást, és a hatóság kéri a Hír Televíziótól a kazetta mellett a Weiszenberger-ügyről a szeptember 26-án és 27-én leadott anyagokat is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda eljárása azért is furcsa, mert köztudomású, hogy a kérdéses felvételek a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél is megvannak, tehát onnan is bekérhették volna azokat. Horváczy felvetésünkre közölte, hogy a feljelentés-kiegészítésre a hatóságnak 15 nap áll rendelkezésére, ezért fordultak az ügyészség helyett közvetlenül a tévéhez.

A feljelentő személyéről és a feljelentés tartalmára vonatkozóan a Nemzeti Nyomozó Iroda nem kívánt nyilatkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.