Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Fidesz: szánalmas figyelemelterelés Szilvásy akciója

Az NBH elvégezte a szolgálatoknál lévő olajügyi iratok minősítésének átvizsgálását, és számos dokumentumot nyilvánosságra hozott internetes oldalán – közölte Szilvásy György. Szánalmas figyelemelterelő akció Szilvásy részéről a néhány lényegtelen és jelentéktelen olajirat nyilvánosságra hozatalának időzítése – reagált a Fidesz.

MNO
2007. 10. 02. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetbiztonsági Hivatal internetes oldalán húsz dokumentum található, van köztük olyan, amelyet eredetileg 2078-ig titkosítottak. Az anyagokból minden személyes adatot kihúztak.

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter tájékoztatása szerint a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata is elkészült az újbóli felülvizsgálattal, a Vám- és Pénzügyőrség pedig a Pénzügyminisztérium jóváhagyására vár a feloldandó anyagok ügyében. Az olajügyek iratait vizsgáló munkacsoport október 5-én tartja következő ülését, akkor további részletek is kiderülnek az ügyről.

Szilvásy szeptember elején kérte az egykori Pallag-bizottság minősítetett anyagainak újbóli felülvizsgálatát az érintett szervezetektől, mivel a több mint 35 ezer oldalas anyag nagy részét a titokgazdák az első áttekintés után nem hoznák nyilvánosságra. Az olajügyek iratait vizsgáló munkacsoport szeptember végig kapott határidőt az újabb átvizsgálására. A tárca nélküli miniszter szeptember elején arról beszélt, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnál lévő 120 lap túlnyomó többségénél a titkosítás feloldását javasolják az illetékesek, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatánál a nagyjából ötezer lapból majdnem 1300 minősített maradna, a Vám- és Pénzügyőrség pedig semmit nem hozna nyilvánosságra a náluk megtalálható 2700 lapból.

Szilvásy a Zuschlag-ügyben tett vallomását hozza nyilvánossága

Szánalmas figyelemelterelő akció Szilvásy György részéről a néhány lényegtelen és jelentéktelen „olajirat" nyilvánosságra hozatalának időzítése – reagált közleményében Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. Szilvásy Györgynek haladéktalanul nyilvánosságra kell hoznia a Zuschlag-ügyben tett vallomását, valamint számot kell adnia arról, hogy miért fenyegetett meg telefonon egy volt állami tisztségviselőt, és miért vont kérdőre munkatársán keresztül egy újságírót egy számára kellemetlen, leleplező interjú kapcsán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.