Helybenhagyva: marad az előzetesben Zuschlag titkára

Az elmúlt héten pénteken helyezték előzetes letartóztatásba Lados Istvánt, Zuschlag János személyi titkárát, a döntést helybenhagyta a Szegedi Városi Bíróság. Ismert, Lados főnöke szeptember 21-től van előzetesben.

MNO
2007. 10. 03. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád Megyei Bíróság helybenhagyta a Szegedi Városi Bíróság Lados István – Zuschlag János személyi titkára – előzetes letartóztatásáról szóló döntését – tájékoztatta a távirati irodát Cseh Attila sajtószóvivő szerdán. A Csongrád Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság a szerdán hozott végzésével az elsőfokú bíróság határozatát – annak helyes indokai alapján – helybenhagyta – közölte a megyei bíróság elnökhelyettese.

Köztudott, hogy a múlt héten pénteken a bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Lados Istvánt, akit a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsít. A bíróság osztotta az ügyészség álláspontját, mivel Lados István 2007 februárja és szeptembere között szökésben volt, valamint 2007 februárjában a nála végzett házkutatás során megpróbált bizonyítékokat megsemmisíteni, indokolt az előzetes letartóztatás.

Zuschlag János előzetes letartoztatását a Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én rendelte el.

A Szegedi Városi Bíróság csütörtökön dönt a szintén gyanúsított Katus Ferenc előzetes letartóztatásáról, melyet szintén a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség indítványozott – tudatta a bírósági szóvivő.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult. Még 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt vizsgálódott. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.