Hungarikum: pálinka fagyállóból, ipari méretekben

Kereskedelmi forgalomban nem kapható az a fagyálló, aminek felhasználásával ipari méretekben hamisították a pálinkát. Az „alapanyag” tartós fogyasztása mérgezést okoz.

MNO
2007. 10. 08. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy az utóbbi években már ipari méreteket öltő pálinkahamisítások hátterében néhány vegyi üzem áll, amelyek milliárdos bevételeket könyvelhettek el a hivatalosan ipari célra gyártott ipari szesz értékesítéséből.

A VPOP nyáron indított akciót a jövedékiadó-visszaélések leleplezésére, amelynek során 27 gyanúsítottal szemben indult büntetőeljárás szeszhamisítás gyanújával. A nyomozás megállapította, hogy a hamis pálinka alapanyagát, egy kiskereskedelmi forgalomban nem kapható fagyálló folyadékot a Nógrádi Erdőkémia Kft.-ben állították elő. A szakértők szerint az ipari szesz tisztítására használt vegyi anyagok a kész „pálinkában” is kimutathatók, ezért nem zárható ki, hogy a szesz tartós fogyasztása mérgezési tüneteket okoz.

(napi.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.