Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

„Kabátlopási ügy”: az igazságszolgáltatásra hivatkozik Gyurcsány

A vallomás elérhető lesz a nyilvánosság számára az első lehetséges időpontban, amikor az már nem veszélyeztetheti a nyomozó hatóság munkáját – áll a ma kiadott, Gyurcsány Ferenc eddig közzé nem tett tanúvallomásával kapcsolatos kormányszóvivői közleményben.  A dokumentumban olvasható az is, hogy a tanúk szabadon eldönthetik, nyilvánosságra hozzák-e tanúvallomásukat.

MNO
2007. 10. 02. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazság kiderítése fontosabb a pártok érdekeinél. Gyurcsány Ferenc ezt az alapelvet tartotta szem előtt akkor is, amikor döntést hozott az ügyészségen tett tanúvallomásának nyilvánosságra hozásáról: a vallomás elérhető lesz a nyilvánosság számára az első lehetséges időpontban, amikor az már nem veszélyeztetheti a nyomozó hatóság munkáját – olvasható Daróczi Dávid kormányszóvivő ma kiadott közleményében.

Ismert: a Fidesz álláspontja szerint a miniszterelnöknek minél előbb nyilvánosságra kell hoznia a Zuschlag-ügyben az ügyészség előtt tett tanúvallomását.

Daróczi közleményéből kitűnik, hogy ennek nincs akadálya:

Egyértelműen fogalmazott a tanúvallomások nyilvánosságával kapcsolatban a Bács-Kiskun megyei főügyész helyettese. Szabó Ferenc úgy nyilatkozott a Magyar Távirati Iroda 2007. szeptember 29-én, 13.18 órakor kiadott híradása szerint, hogy a tanúk szabadon eldönthetik, nyilvánosságra hozzák-e tanúvallomásukat, a konkrét ügyben pedig nem foglalhat állást. Szabó Ferenc ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy adott esetben ez sértheti a nyomozás érdekeit – fogalmazott a hírügynökség” – áll a közleményben.

A dokumentum úgy fogalmaz: a Fidesz képviselői még azt is megkockáztatnák, hogy veszélybe sodorják a nyomozás érdekeit; csak azért, hogy Gyurcsány Ferencet erőszakkal belerángassák egy kabátlopási ügybe.

A közlemény szerint a Fidesz követelése ráadásul oktalan, hiszen a tanúvallomások egyébként is hamarosan elérhetővé válnak a nyilvánosság számára (...), Gyurcsány Ferenc tiszta vizet akar önteni a pohárba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.