Szilvásy rászólt Topolánszkyra?

Topolánszky Ákos, az ifjúsági minisztérium egykori közigazgatási államtitkár-helyettese lapunknak tegnap úgy nyilatkozott: – Szilvásy György a napokban a Nemzetbiztonsági Szolgálatokat felügyelő miniszterként a hivatalos számáról hivatalos minőségében hívott fel, és felszólított arra, hogy a hvg.hu-nak adott interjúmban olvasható, őrá és munkatársaira vonatkozó összes állításomat vonjam vissza, különben jogi útra tereli a folyamatot, és megjelentetni tervez egy közleményt, amely arról szól majd, hogy egy alapítványon keresztül próbáltam bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=432630&amp;X31=FF"><strong>• Szilvásy: Topolánszky politikai megrendelésre hazudik</strong></a>

Magyar Nemzet
2007. 10. 02. 15:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Topolánszky hangsúlyozta: ez utóbbinak természetesen semmilyen valóságalapja nincsen, és amikor kérdőre vonta Szilvásyt, hogy mégis milyen alapítványra céloz, akkor nem kapott tőle érdemi választ.

– Az a véleményem, hogy Szilvásy György magánemberként természetesen felhívhat engem, hogy kifejezze rosszallását, de így, hogy titokminiszterként tette, nos, ezt tízmillió magyar állampolgárból tízmillió fenyegetésként értékelné, és nem egy baráti gesztusként – vélekedett a volt államtitkár. Ez az eljárás szerinte egy demokratikus jogállamban erősen nehezményezhető. – Az ügyben tett megnyilatkozásokat befejezettnek tekintem, és felkérem az állami vezetői kar volt és jelenlegi tagjait, hogy a közszolgálat megtisztulása érdekében esetlegesen negatív tapasztalataikat osszák meg a nyilvánossággal – jelentette ki.

Ismert, hogy Topolánszky a múlt héten a hvg.hu-nak többek között azt nyilatkozta: „Amikor a döntés nyilvánosságra került, Gyurcsány felhívott telefonon, és elmondta, mennyire kellemetlen neki, mert Gyárfás engem nála feljelentett többoldalas, kézzel írott levélben, reklamálva, hogy nem kapta meg azt az összeget, ami neki jár. Végül ismereteim szerint Gyárfás – a felmentésemet követően – megkapta a pénzt” – közölte.

Zsebők Csaba

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.