Zuschlag-ügy: ismét kihallgatták a FiB volt fővárosi elnökét

<p>Újabb kihallgatáson esett át a Zuschlag-ügyben a Fiatal Baloldal volt budapesti elnöke hétfőn, ám az ügyészség nem vette őrizetbe. Közben kiderült az is, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodának 15 napja van arra, hogy beszerezze az úgynevezett Weiszenberger-videót. A képi anyag egyébként hetek óta a birtokában van a holokauszt áldozatain viccelődő Zuschlag ellen nyomozó ügyészségnek. </p>

MNO
2007. 10. 03. 8:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kihallgatták hétfőn az alapítványi csalássorozatban gyanúsított Marsovszky Balázst, a Fiatal Baloldal volt budapesti elnökét hétfőn, ám nem vették őrizetbe – erősítette meg a Bács-Kiskun megyei helyettes főügyész. Egyébként az elmúlt héten a jelenleg is előzetesben lévő MSZP-s Zuschlag János vagyonával együtt az övét is zárolták. Ismert, Marsovszky Balázs volt az, akivel 2004 októberében a holokauszt áldozatain viccelődött a Terror Háza előtt.

Közben kiderült az is: 15 napja van a Nemzeti Nyomozó Irodának arra, hogy beszerezze a Weiszenberger-videót és eldöntse, elrendeli-e a nyomozást rágalmazás miatt is. A felvétel egyébként már másfél hónapja megvan a Zuschlag-ügyben nyomozó Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek. A Fővárosi Főügyészség azért rendelt el feljelentéskiegészítést, mert a Bajnai Gordon vezette önkormányzati minisztérium rágalmazás miatt is feljelentést tett. Weiszenberger László volt szocialista kiskunhalasi kistérségi megbízott a 2005-ben készült rejtett kamerás felvételen azt ígéri egy vállalkozónak: megnyeri neki a támogatást, de abból a minisztérium és ő is leveszi a részét. A törvény szerint azonban rágalmazást csak személy sérelmére lehet elkövetni. Ám ez esetben a feljelentést egy intézmény, a Bajnai Gordon vezette önkormányzati minisztérium tette.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.