Pályázatírók belső körökből?

Milliárdos összegű, járóbeteg-ellátó központok létesítésére kiírt pályázatokban működik közre üzleti szereplőként egy cég, miközben a vállalkozás igazgatójának élettársa, Kuntár Ágnes éppen e területen dolgozott a pályázat előkészítését és elbírálását végző Egészségügyi Minisztériumban.

Magyar Nemzet
2007. 11. 26. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hölgy ráadásul Horváth Ágnes tárcavezető régi ismerőse. A szaktárca 25 milliárd forintos pályázatára kistérségi önkormányzati társulások jelentkezhetnek, s egyenként fél–egy milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek. A szaktárca nemmel felelt arra, hogy nem tartják-e etikátlannak, illetve összeférhetetlennek, hogy a koncepció egyik kidolgozójának élettársa üzleti szereplőként vesz részt a pályázatban. A tárca magyarázata: Kuntár megbízási szerződése a koncepció kidolgozásának befejezése után, 2007 szeptemberétől megszűnt. Egy polgármester viszont lapunknak azt mondta, hogy az E-Szinapszissal még szeptember előtt vette fel a kapcsolatot, vagyis amikor Kuntár még a tárcánál dolgozott. Az E-Szinapszis korábban nemigen foglalkozott egészségügygyel. Jogelődje, a Sved Informatikai Zrt. a legnagyobb hazai Microsoft-termékdisztribútorok közé tartozott. Később a cég digitális tananyagok fejlesztésével foglalkozott.

Zivkovics–Borsodi

(Részletek a Magyar Nemzet november 26-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.