Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az állam visszaveszi a közpénzből felújított Ybl-villát

Több mint 400 millió forintért veszi meg a felújított Ybl-villát az állam attól a magánalapítványtól, amelyik közpénzből szerezte meg annak idején a műemlék épületet. A civil szervezet a Közbeszerzési Értesítőben megadott címen nem található meg, a hivatalosan megadott faxszám pedig téves.

MNO
2008. 01. 08. 6:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közbeszerzési Értesítő decemberi, 21. számában megjelent tájékoztató szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság 430 millió forintért veszi meg az Első Közép- és Kelet-európai Együttműködési Alapítványtól a Budakeszi úti Ybl-villát. Az adásvétel hivatalos indoka Ybl Miklós tervezői hagyatékának megőrzése. A műemlék épületet a '90-es évek második felében állami pénzből vette, majd újíttatta fel a civil szervezet. Az eredeti tervek szerint ez lett volna az egyik központja az Alfa TV-nek, amelyet a magánalapítvány üzemeltetett volna.

A nemzetközi műholdas csatorna 25 országban sugárzott volna adásokat Közép- és Kelet-Európa gazdaságáról és kultúrájáról. Az eredeti tervből nem lett semmi, tévé helyett egy félkész internetes oldal utal mindössze az alapítvány tevékenységére. A Közbeszerzési Értesítő az alapítvány elérhetőségeként az Ybl-villa címét adja meg. A civil szervezet megadott faxszáma azonban téves, telefonszáma pedig egyébként sincs benne a tudakozó nyilvántartásában. Az alapítványnál már évekkel ezelőtt vizsgálódott a törvényességi felügyeletet gyakorló ügyészség.

Az alapítvány tavaly februárban ötmillió forintot kapott a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól (KVI). Hogy pontosan mire, az nem derül ki a KVI üvegzsebfejezetéből.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.