Bicikli a postásoknak: a nyertes cégre írták ki a közbeszerzést?

Az adatvédelmi biztoshoz fordul a postásbicikli-pályázat vesztese, ha a posta továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a nyertessel kötött szerződést. A Schwinn-Csepel gyár vezetője szerint a titkolózás jogsértő: tavaly óta kötelező nyilvánosságra hozni a közbeszerzéssel elnyert üzlet részleteit.

MNO
2008. 01. 19. 18:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vesztes cég vezérigazgatója azt mondta, bírósághoz fordulnak, ha a nyilvánosságra hozott szerződés igazolja, hogy a közbeszerzési pályázatot valóban a nyertes cégre írta ki a Magyar Posta.

Az állami vállalat nettó egymilliárd forintért vásárol és szervizeltet 5000 szlovén gyártmányú biciklit egy olyan cégtől, amely elsősorban ingatlannal foglalkozik. A kft. a biciklik mellett nagy teljesítményű levélbélyegzőgépeket is szállít a Magyar Posta 143 millió forint értékben.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.