Felfüggesztett börtönt kapott a német embercsempész

Négy szír állampolgárt próbált a röszkei határátkelőhelyen Magyarországra csempészni január 27-én az a német nő, akit jogerősen három év próbaidőre felfüggesztett tizenhat havi börtönre ítélt a Szegedi Városi Bíróság - tájékoztatott Cseh Attila bírósági szóvivő csütörtökön.

MNO
2008. 01. 31. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anke Hogelücht német állampolgár január 27-én délután a röszkei határátkelőhelyen lakókocsijában az üléseknél elrejtve próbált Magyarországra csempészni négy – úti okmányokkal és a belépéshez szükséges egyéb engedélyekkel nem rendelkező – szír állampolgárt – közölte a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.

Az elrejtett személyeket a vám- és pénzügyőrség a határon a vámellenőrzésnél találta meg. Az eljárás során megállapították, a nő vagyoni haszonszerzés végett követte el a bűncselekményt. A Szegedi Városi Bíróság a vádlottat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, s jogerősen három év próbaidőre felfüggesztett tizenhat havi börtönre ítélte, és négy évre kiutasította a Magyar Köztársaság területéről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.