időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Falco-siker a rangadón

MNO
2008.02.14. 07:57

A listavezető Falco KC 30 pont különbséggel, 105–75-re legyőzte a tabella második helyén álló PVSK-Expo Center Pécs csapatát a férfi kosárlabda NB I szerda esti rangadóján, így óriási lépést tett az alapszakasz megnyerése felé. A szombathelyieknél Kálmán László 35, az amerikai Jara Rubin Doyne 25 pontot szerzett. A pécsieknél a 15 pontos Kutasi Gergely volt a legeredményesebb. A Falco mind a kétpontosokat, mind a triplákat ötven százalék fölötti pontossággal dobta.

Az első negyed még kiegyenlített játékot hozott a Savaria Arénában, bár a tempót egy viszonylag rövid, háromperces időszaktól eltekintve a Falco diktálta.

A szombathelyiek Kálmán László első duplájával 9–7-re vezettek, amikor egy perc együttes rövidzárlat (mindkét oldalon minden kimaradt) után Nick Williams és Dénes Gábor is triplát dobott, és először a meccsen átvette a vezetést a derékfájdalmakkal bajlódó Bojan Lapovot nélkülöző Pécs. A vendégek ebben az időszakban csak hárompontosokból érték el pontjaikat – Kutasi Gergely dobott egymás után megint kettőt –, ám a másik oldalon Kálmán a kezébe vette a marsallbotot.

A 35 esztendős válogatott irányító-dobóhátvéd a 6. és a 9. perc között a Falco 13 pontjából 11-et egymaga dobott, és 22–21-nél már ismét a listavezető állt jobban. Kálmán rövid időre visszahúzódott az irányító szerepébe, de ekkor már a többiek is elkapták a ritmust. A Pécs ellenben visszaesett, több mint három percig nem talált be, így a második negyed elején Arnas Kazlauskas hárompontosával máris nyolc pontra nőtt a Falco előnye (29-21). Ez a játékrész egy 8–2-es vasi „futással” indult, és az első tíz perc végén látott Falco-parádéval együtt megalapozta a magabiztos győzelmet. Amikor a PVSK elkezdett volna reménykedni – mint akkor, amikor Grebenár Péter ziccerével 39–31-re feljött –, akkor mindig egy erős szombathelyi sorozat következett. A 17. és a 19. perc közötti időszakot megint 9–2-re megnyerte Szrecsko Szekulovics vezetőedző együttese, amely Váradi triplája után 53–36-ra vezetett a meccs felénél.

A Pécs a folytatásban sem tudta tartani a Falco ritmusát. A vendéglátók ötvenszázalékos mezőnyszázaléka a folytatásban még valamelyest javult is, így a szombathelyi szurkolóknak nem a győzelemért kellett izgulniuk, hanem azért, hogy meglegyen ismét a száz dobott pont.

Meg is lett – a találkozó 39. percében Doyne Jara Rubin tempódobásával, a szezon során egyébként ötödször –, sőt utána még további öt ponttal túl is lépte a Falco a lélektani küszöböt. A lefújáskor 105-75 állt az eredményjelzőn, ami azt jelenti, hogy a szombathelyiek szinte biztosan megnyerik az alapszakaszt. A Falcónál Kálmán László 35 pontot szerzett úgy, hogy a kettőpontosainak a 73 (8/11), a tripláinak pedig a 67 százaléka pontos volt (4/6). Az amerikai Doyne 26 perc alatt szerzett 25 pontja, illetve 75 százalékos dobószázaléka szintén elképesztő. A Falco ebben a szezonban másodszor is legyőzte a PVSK-t, az 5. fordulóban 80-88 volt az eredmény Pécsett.

(NSO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.