Sikkasztás: jogerőre emelkedett Karakasev Anna ítélete

<p>Jogerőre emelkedett a Magyar Szocialista Párt korábbi salgótarjáni  frakcióvezetőjének büntetése, amelyet két és fél millió forint elsikkasztásáért róttak ki rá a Nógrád Megyei Bíróságon. Karakasev Annát két évre felfüggesztett, 10 hónapos börtönre ítélték.</p><p><strong><a href="/portal/539046">• Felfüggesztett börtön Karakasev Anna volt MSZP-frakcióvezetőnek</a></strong></p>

MNO
2008. 02. 06. 12:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyrendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt tíz hónap börtönbüntetésre és százezer forint pénzbírságra ítélte a városi bíróság Karakasev Anna volt önkormányzati képviselőt, de a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztették. Az ügyész a január 25-i, első fokú ítélethirdetéskor három nap gondolkodási időt kért.

Barsi József, a megyei bíróság sajtószóvivője elmondta: az ítélet kihirdetését követően egyik fél sem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett. A szóvivő hozzátette: a bíróság előzetes mentesítésben részesítette Karakasev Annát, vagyis mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

Karakasev Anna 1994-től dolgozott Salgótarjánban önkormányzati képviselőként, az előző ciklusban az MSZP frakcióvezetője és a pénzügyi bizottság elnöke volt. A vádirat szerint az oktatási intézmények gazdasági szolgálata igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, és a pénzt csak a vizsgálat után, fél évvel később tette vissza. A szocialista politikus és intézményvezető ellen a Fidesz-többségű közgyűlés polgármestere tett feljelentést tavaly márciusban egy önkormányzati vizsgálat után. Karakasev Anna múlt év februárjában lemondott vezetői megbízásáról, majd képviselői mandátumáról is.

(Nógrád Megyei Hírlap)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.