időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Uszoda épülhet Nagykárolyban

MNO
2008.02.13. 16:06

Bekő Tamás nagykárolyi polgármester tájékoztatása szerint a városvezetés pályázni kíván a fejlesztési, középítkezési és lakásügyi minisztérium uszodaépítési programjára.

Az említett szaktárca még 2007-ben hirdette meg uszodaépítési programját, melynek keretén belül összesen 70 fedett medence épülne, három különböző kategóriában: olimpiai, vízipóló, illetve kifejezett úszás oktatására alkalmas medencék. A minisztérium a kategóriákat nemcsak rendeltetés, de egyben a medencék méretkülönbsége, valamint a csarnok férőhelyeinek száma alapján határolta el. Bekő Tamás nagykárolyi elöljáró értesülései szerint a 70 uszodából 10 lenne olimpiai méretű, 20 vízipolóra alkalmas, illetve 40 tanuszoda épülne. A nagykárolyi önkormányzat ez utóbbira szeretne pályázni, nem hivatalos értesülések szerint nagy eséllyel.

Bekő Tamás szerint vélhetőleg egy, legfeljebb két hónapon belül eldőlhet, hogy Nagykároly városát is megnevezik-e vagy sem mint hivatalosan elfogadott pályázót. Nagykároly esetében többször szóba került már a korábbi évek során is egy fedett uszoda építése, melyre a lakosság körében is nagy igény lenne. A nagykárolyi gyógyfürdő jelenlegi üzemeltetőjével évekkel ezelőtt aláírt koncessziós szerződés is tartalmaz egy olyan kitételt, mely szerint a strand működtetőjének adott határidőig fedett medencét kell építenie. Ez a beruházás végül nem valósult meg, mivel az önkormányzat csak hónapokig tartó huzavona után bocsátotta az üzemeltető rendelkezésére a szükséges földterületet. Ezzel együtt a fejlesztési, középítkezési és lakásügyi tárca révén még idén vagy esetleg a program utolsó évében, azaz 2009-ben kormánytámogatással megépülhet az áhított (tan)uszoda, amennyiben Nagykároly is felkerül arra a bizonyos listára.

(erdon.ro)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.