Meg akarta vesztegetni az U játékosait Becali?

Csuklyás rendőrök másfél millió euró körüli összeget találtak szerdán a Steaua alelnökénél egy kolozsvári vendéglőben. A klubtulajdonos George Becali nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy mit keresett ugyanannál az asztalnál az U játékosa, Coman.

MNO
2008. 05. 08. 5:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teia Spontét ötödmagával lepték meg, közöttük volt az U játékosa, Gigel Coman, aki korábban a fővárosi alakulatnál is szerepelt. A Korrupcióellenes Ügyosztály, röviden a DNA feltételezése szerint a pénzt a futballistának kellett volna elvinnie és szétosztania csapattársai között, ha a CFR-nek nem sikerült volna nyernie az U ellen.

A rajtaütés akkor történt, amikor a mérkőzés véget ért. Bukaresti lapértesülések szerint a DNA napok óta lehallgatta a többi között a Steaua tulajdonosának a telefonját is, mert információik szerint jelentős összegek készültek gazdát cserélni az 1. liga utolsó fordulójának mérkőzései kapcsán. George Becali nem tagadta, hogy tőle a pénz, viszont azt nem ismerte be, hogy az Universitate-et akarta jutalmazni. Az összeg rendeltetését firtató kérdésekre kitérő és egymásnak ellentmondó válaszokat adott. Legtöbbet azt hangoztatta, hogy telket akart vásárolni Kolozsváron.

A történtek nyomán illetékesek szerdán elképzelhetőnek mondták, hogy a Steauát pontlevonással sújtják, aminek következtében előfordulhat, hogy lecsúszik a Bajnokok Ligája-selejtezőben az indulást biztosító második helyről is.

(mediatica.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.