időjárás 13°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

A várostervezés után már csak a drogüzlet jön?

Sobieski Tamás
2008.06.25. 15:46

Egy portugál városatya szerint forradalmi megtisztulásra van szükség a várostervezésben, és az okozott kárt csak a kábítószer-kereskedelem által eredményezetthez tudja mérni. Bojkottálnák a bolíviai elnök referendumát.

Portugal Diário

Paulo Morais, a volt portói közgyűlés alelnöke szerint a várostervezés a demokrácia rákfenéje, a korrupció melegágya, amit csak a kábítószer-kereskedelemhez lehet hasonlítani. A volt városatya elmondta, tud olyan telekvásárlásról, amelynek révén négyezer százalékos hasznot vágtak zsebre a tervezett építkezéshez. Morais a Helyi hatalom és a korrupció című konferencián vett részt, és hangoztatta, csak valódi törvényhozási reformmal lehetne elejét venni a megvesztegetési láncolatoknak, hogy forradalmi megtisztulás menjen végbe, a szegfűs forradalomhoz hasonlóan.

La Razón

Evo Morales, az első bolíviai indián elnök még május közepén döntött a kilenc prefektusról és az államfőről tartandó bizalmi népszavazás meghirdetéséről. Most Manfred Reyes Villa, Cochabamba ellenzéki prefektusa kijelentette, hogy augusztusban nem lesz ilyen népszavazás, ellenben újabb két tartomány nyilvánítja ki saját autonómiáját az erről már döntött négy (Santa Cruz, Beni, Pando és Tarija) országrészen kívül.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.