Hájos László műszaki igazgató az ünnepélyes idénynyitón elmondta: szeptember 25-én kezdik meg a cukorrépa feldolgozását, s a tervek szerint mintegy 400-450 ezer tonna répát dolgoznak fel 65-70 nap alatt, s ez idő alatt mintegy 70 ezer tonna cukrot dolgoznak fel. A kampány idejére a 150 állandó dolgozó mellé 100 idénymunkást vettek fel – közölte az igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a tavaly átadott biogázüzem – ebben a gyártás során keletkező préselt cukorrépaszeletből állítanak elő gázt – teljes kapacitással termel, a gyár energiaszükségletének felét ezzel fedezik.
Hájos László elmondta, hogy az alapanyagot alapvetően a Dunántúlról szerzik be, de szinte az ország egész területéről érkezik Kaposvárra cukorrépa. A terméskilátások kedvezőek, nagyon jó a répa minősége – tette hozzá az igazgató. Szeles Zoltán operatív igazgató történelmi pillanatnak nevezte a mostani idénykezdést, utalva Szita Károly polgármester szavaira, aki azt mondta: olyan tradicionális iparágat őriznek Kaposváron, amely immár az országban is egyedülálló, miután a többi gyárat az elmúlt években sorra bezárták.
(MTI)
Menczer Tamás elárulta, mi a legnagyobb különbség a fideszesek és Magyar Péter között + videó
