időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Az építőipart még nem érte el a válság

MNO
2008.10.27. 11:23

A hazai építőipart 2008 harmadik negyedévében még nem érintette kimutathatóan a globális pénzügyi válság – derül ki a legfrissebb adatokból. Az építőiparban az idei harmadik negyedévben a végelszámolások 8 százalékos, míg a felszámolások 10 százalékos növekedést mutatnak az előző év hasonló időszakához képest.

A teljes gazdaságban ugyanekkor 9 százalékkal nőtt a végelszámolások, 10 százalékkal a felszámolások száma. A közlemény szerint az építőiparban az idei harmadik negyedévben megszűnt, felszámolt vagy végelszámolt cégek számának kismértékű növekedése olyan jelenség, mely megegyezik a teljes gazdaságban tapasztalható trenddel.

Az országos cégstatisztikából kiderül, egyedül a törölt építőipari vállalkozások száma mutat a teljes gazdaságétól eltérő trendet: az idei harmadik negyedévben 3200 építőipari cég került törlésre, ez ötszázalékos növekedést jelent a tavalyi harmadik negyedévhez képest. A teljes gazdaságban ugyanekkor kétszázalékos csökkenés volt tapasztalható.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.