időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Szentendre a legvonzóbb, Budapest a legpiszkosabb

MNO
2009.02.25. 17:15

Szentendre az a magyarországi település, ahová az emberek többsége bármikor odaköltözne; Budapest a legpiszkosabb település címet „nyerte el” – derült ki egy internetes portálon lezajlott szavazás eredményéből.

A kérdőívet kitöltő több mint 10 ezer ember véleményének összesítése után Hévíz kapta a legtisztább városnak kijáró oklevelet. Szentendre vonzerejét még a rendre beduguló 11-es út sem csökkenti – nyilatkozott az a több mint tízezer internetező, akiket egy főként utazási témákkal foglalkozó portál faggatott Magyarország városainak megítéléséről.

A megkérdezettek többsége Szentendrét választaná lakhelyéül, ha tehetné, míg a képzeletbeli dobogó második fokára Sopron állhatott fel, a harmadik helyet Balatonfüred szerezte meg. A legtisztább település címet Hévíz érdemelte ki, a legpiszkosabbnak toronymagasan Budapestet jelölték meg a fórumozók. A fővárost a második helyezett Ózd és a harmadik helyre sorolt Miskolc sem tudta megszorongatni.

Nagy örömöt jelent a városnak a hír és a kapott oklevél – kommentálta az elismerést az MTI-nek Dietz Ferenc (Fidesz), Szentendre polgármestere. Az idén 1000 éves város vonzereje elsősorban sokszínűségének, mediterrán hangulatának, az itt zajló nívós kulturális rendezvényeknek, fesztiváloknak és konferenciáknak köszönhető. A turisták kedvelt találkozóhelyének számító Szentendre tudatosan törekszik változatos arca megmutatására – mondta a polgármester.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.