időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Az ötös lottó adóbevételeiből gazdálkodhat a kulturális alap

MNO
2009.05.28. 12:50

A megszűnő kulturális járulék helyett az ötös lottóból befolyó szerencsejáték adó bevételeinek 90 százalékából gazdálkodhat 2010-től a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) – jelentette be az oktatási és kulturális miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hiller István emlékeztetett arra, hogy a jövő év elejétől életbe lépő változások hosszú idő óta tartó vita végére tesznek pontot. Az NKA finanszírozására vonatkozó törvény 2001 óta nem változott, ami a kulturális fogyasztói szokások átrendeződése miatt a szervezet bevételeinek állandó csökkenését eredményezte. Az emberek már szinte egyáltalán nem vásárolnak audió- vagy videókazettákat, új kulturális termékek azonban nem kerültek be járulékoltatási körbe – fejtette ki a kulturális miniszter.

A tárcavezető közölte: június 1-jétől miniszteri biztosként Schiffer Jánost bízza meg a 2011-es magyar európai uniós elnökség kulturális programjainak koordinálásával.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.