időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Székely: Megkaptuk az oltóanyag gyártásához a vírustörzset

MNO
2009.05.28. 16:22

Magyarország hivatalosan megkapta az Egészségügyi Világszervezettől az új típusú influenza elleni oltóanyag előállítása alapjául szolgáló vírustörzset – közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtökön. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/639734"><strong>• Még egy lépéssel közelebb: Szlovákiában is megjelent az új vírus</strong></a>

Ebből a genetikailag módosított vírustörzsből állítja elő a vakcinát az Omninvest 8-12 hét alatt, így ősz elejére – a klinikai és egyéb vizsgálatok után – rendelkezésre áll majd a megfelelő mennyiségű oltóanyag.

Székely Tamás hozzátette: a WHO egy időben juttatta el az oltóanyaggyártó-kapacitással rendelkező országoknak a vírustörzset. Magyarországon továbbra sincs a H1N1 vírussal fertőződött beteg – közölte a tárcavezető. A vírus áprilisban Mexikóban bukkant fel, azóta 43 ország jelzett megbetegedést. A WHO eddig 13 ezer beteget tart nyilván. A betegség következtében mintegy százan haltak meg.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.