időjárás 14°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Csökkent az orosz munkanélküliség

MNO
2009.06.19. 13:43

A várt növekedés ellenére csökkent májusban a munkanélküliség Oroszországban. Egy hónap alatt közel 200 ezren találtak állást, a munkanélküliség így 9,9 százalékra csökkent az áprilisban elért kilenc évi csúcsról, 10,2 százalékról a pénteken megjelent adatok szerint. A legtöbb elemző májusra 10,3 százalékos munkanélküliségi rátát valószínűsített.

Az állástalanok tábora tavaly május óta szünet nélkül bővült. A folyamat leállása azt jelezheti, hogy az orosz gazdaság elérte a mélypontot. Számos további adat ugyanakkor nem ad túl sok okot derűlátásra: az ipari termelés például májusban rekord mértékben, 17,1 százalékkal csökkent éves szinten, a beruházások pedig tíz éve nem tapasztalt mértékben, 23,1 százalékkal visszaestek, és a munkanélküliség legutóbbi csökkenése ellenére is 3 millióval több az állástalan Oroszországban a válság tavaly őszi elmélyülése előtti időszakhoz képest.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.