időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Július végén érkeznek a BKV új buszai

MNO
2009.06.18. 10:57

Június végén érkeznek meg az első Van Hool-buszok Budapestre. Az utasok ősztől használhatják a járműveket – közölte csütörtökön a BKV. A budapestiek legkorábban ősszel utazhatnak majd az új beszerzésű, használt buszokkal, miután a járműveket honosították, a menetirányító és a klímaberendezéseket beszerelték – olvasható a BKV közleményében.

A közlekedési társaság arról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni, hogy mennyibe kerülnek majd ezek az átalakítások, mivel még nem választottak az ajánlattevő cégek közül. Az MTI úgy tudja, hogy a BKV – egyes sajtóinformációkkal ellentétben – nem akar pénzt fordítani a buszok átfestésére, mivel egyes kalkulációk szerint ezzel 60 millió forint körüli összeget tudna megspórolni. A cég erről tárgyalásokat kezdett a fővárossal, mivel az önkormányzat szabja meg, hogyan kell a buszoknak kinézniük.

A közlekedési vállalat május végén jelentette be, hogy a belga Van Hool társaság nyerte használtbusztenderét, amelynek keretében a BKV 32 darab nyolcéves, 300 ezer kilométert futott csuklós buszt vásárol. Az autóbuszok darabonként 20 millió forintba kerülnek. Az Utazó kiskövet blog akkor azt írta, hogy a buszok Brüsszelben közlekedtek, a helyi közlekedési cégnek azonban lejárt a lízingszerződése a járművekre, ezért nyílt mód a megvásárlásukra.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.