Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ég a hévízi botránybomba zsinórja

Ismeretlen tettes ellen, csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés és hanyag kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést hévízi önkormányzati képviselők a gyógyfürdő vélt gazdálkodási gondjai miatt – közölte a Fidesz hévízi elnöke kedden.

MNO
2009. 07. 28. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp Gábor elmondta: a Zala Megyei Főügyészségen és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon tettek feljelentést négyen a Sikeres Hévízért önkormányzati képviselőcsoport nevében a hozzájuk eljuttatott adatok, dokumentumok birtokában. Mindezt azt követően, hogy két hete a Hír TV bemutatott egy műsort, amely szerint a gyógyfürdő elmúlt három évének gazdálkodása visszásságokra utal, egyebek mellett túlságosan magas a hitelállománya.

A képviselő úgy fogalmazott: a tévéműsorban látottak, továbbá a nekik eljuttatott számlamásolatok, információk alapján „esetlegesen büntető törvényi tényállásokat kimerítő cselekmények bennünk a csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés elkövetésének lehetőségét vetik fel”. Ezeket az információkat összegezték és kedden eljuttatták a hatóságokhoz.

Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. – korábban kht. – ügyvezető igazgatója alapvetően politikai támadásnak minősítette a feljelentést. Azt mondta, hogy a képviselőknek minden alkalommal módja volt betekinteni az intézmény irataiba, az elmúlt években ők maguk is jóváhagyták az üzleti terveket és a hitelfelvételeket. Legutóbb is mind a négy képviselő megszavazta azt a plusz költséget, ami a tófürdő rekonstrukciójához még szükséges volt.

„Teljesen átlátható az intézmény gazdálkodása, ezért nem értem, hogy ha voltak kérdéseik, miért nem tették fel korábban, ha bármiféle szabálytalanságot vélelmeztek?” – fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette: a kritizált ügyek 2007-ben és 2008-ban, vagyis már lezárt években történtek, a mérlegeket auditálták, a beszámolókat mindkét tulajdonos – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő mellett az önkormányzat – elfogadta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.