időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

125 dolgozójából 100-at elküld a Globus Békéscsabán

MNO
2009.11.25. 18:57

A Globus csoporthoz tartozó Békéscsabai Hűtőipari Zrt. leépíti tevékenységének egy részét a kedvezőtlen piaci körülmények miatt, amelynek következtében 125 dolgozójából várhatóan mintegy 100-at el fog küldeni.

A társaság szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy átszervezik a tevékenységet, ennek keretében Békéscsabán felfüggesztették a mélyhűtött termékek előállítását, és a jövőben csak a hűtőházi tárolásra fókuszálnak.

A cég azután döntött így, hogy fő terméke, a mélyhűtött kukorica és a zöldborsó piaca az elmúlt két évben drasztikusan átalakult, és a közeljövőben sem várhatnak kedvező irányú változása. A békéscsabai társaság árbevételének kétharmadát adó mélyfagyasztott kukorica és zöldborsó piacán az utóbbi időszakban 15, illetve 20 százalékos árcsökkenés mutatkozott, miközben az alapanyagárak és a termelési költségek folyamatosan növekedtek.

Mindemellett a vevői oldalról növekvő minőségi követelményekhez igazodva jelentős beruházásokat kellett volna végrehajtani Békéscsabán, ahol a termelést már eddig is csak folyamatos veszteség mellett tudta a cég fenntartani. Az intézkedés következtében a gyár 125 dolgozójából mintegy 100 veszítheti el állását. A társaság közölte: a szükséges munkajogi lépéseket ezzel kapcsolatban megindította.

A Globus az MTI-vel közölte: a csoport 2008-ban 19,2 milliárd forint árbevételt ért el, amelyből 2,3 milliárd forintot a békéscsabai gyár állított elő.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.