A BKV-s vezetők megtarthatják a több tízmilliós lelépési pénzt

Megtarthatja a több tíz milliós végkielégítéseket a BKV-tól távozott vezetők egy része. A közlekedési vállalat ugyanis az őt ért kár mindössze egy nyolcadát, 100 millió forintot tud visszaperelni az érintettektől.

MNO
2009. 11. 15. 10:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lelépési pénzek közül ugyanis már több elévült, néhány esetben pedig nem alátámasztható a jogszerűtlenség. A BKV belső vizsgálata szerint 48 esetben volt szabálytalan a végkielégítés kifizetése, a trükkös szerződések összesen 822 millió forint kárt okoztak a BKV-nak Kocsis István vezérigazgató korábbi közlése szerint.

A volt humánpolitikai igazgató, Szalainé Szilágyi Eleonóra például 100 millió forintot utalt magának, Regőczi Miklós egykori kommunikációs főnök pedig 40 milliót kapott távozásakor.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.