időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

A börtönben nőként regisztrálták a gyilkost

MNO
2009.11.23. 13:12

<p>Női fogvatartottként kezeli a büntetésvégrehajtás azt a német gyanúsítottat, akiről a hétvégén felröppent a hír, hogy egy vizsgálaton férfinek bizonyult.</p>

A hétvégén több hírforrás is tényként közölte, hogy a német házaspár megölésével gyanúsított három német állampolgár egyike valójában férfi, holott korábban nőként, az egyik gyanúsított feleségeként ismerték. Lapértesülések szerint Ania B-ról a pécsi börtönben egy orvosi vizsgálat során kiderült, hogy férfi.

A kérdést eldöntendő a Dunántúli Napló megkereste a Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnokságát, ahonnan hétfőn érkezett meg a válasz. Ebben az áll, hogy „a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2009. november 19-én két férfi, és egy női fogvatartottat fogadott be”. Tehát Ania B. nő, a két másik gyanúsított pedig férfi.

A három német állampolgárt egy idős német házaspár meggyilkolásával vádolják, a két holttestet a múlt hét elején találták meg Mohácson egy épülő áruház közelében eltemetve. A gyanúsítottakat múlt csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a Pécsi Városi Bíróság, ezt követően szállították át őket a börtönbe.

(bama.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.