időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Előbb gyilkolt, majd feladta magát a pécsi ámokfutó + Videó + Képek

MNO
2009.11.26. 15:27

Egy halottja és több sebesültje is van a pécsi lövöldözésnek. Ismert: egy 23 éves gyógyszerészhallgató maroklőfegyverrel nyitott tüzet társaira csütörtök délelőtt. A támadó elmenekült a helyszínről a közeli klinikára, ám telefonon feladta magát, majd a kommandósok el is fogták. A tragédiával kapcsolatban a politikusok együttérzésüket fejezték ki az áldozatoknak. <br /><br /><a href="/portal/678997" target="_blank"><strong>• Draskovics újragondolná a fegyvertartási szabályokat</strong></a> <br /><a href="/portal/678933" target="_blank"><strong>• Terror a pécsi egyetemen: már két halott? + Videó</strong></a>

Az eddigi információk szerint egy halottja, egy életveszélyes, egy súlyos és egy könnyebb sebesültje van a Pécsi Tudományegyetemen történt csütörtöki lövöldözésnek. Az egyik sebesült a rendőrség hivatalos közleménye szerint egy 54 éves takarítónő, a másik pedig egy 37 éves férfi, aki valószínűeg oktató az egyetemen. Ismert: egy fiatalember csütörtök délelőtt nyitott tüzet társaira.

Magyar gyógyszerészhallgatók foglalkozása zajlott az egyetem biofizikai kutatóintézetében, amikor a diákok arra lettek figyelmesek, hogy egyik társuk zavartan viselkedik, majd hirtelen lövöldözni kezd. A 23 éves fiatalember egy maroklőfegyverrel nyitott tüzet a diákokra. A lövöldözés okairól egyelőre nem tudni semmit. A leadott lövések számából arra lehet következtetni, hogy automata pisztolyból lőtt.

A lövöldöző elmenekült a kutatóintézetből és a közeli klinikára ment, ahonnan telefonon feladta magát, így húsz percen belül elfogták. A fiatalember kihallgatása még tart.


A rendőrség vizsgálja a körülményeket: azt, hogy miképpen juthatott fegyverhez a tettes, valamint azt, pontosan hol és hogyan követte el tettét.

Bujtor Bernadett, a városi rendőrkapitányság szóvivője az elfogással kapcsolatban elmondta az MNO-nak, hogy a 400 ágyas klinika hetedik emeletén fogták el a támadót a bevetési alosztály kommandósai. A lövöldöző nem tanúsított ellenállást.

Fotók: Reuters

Együttérzés

„A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nevében mély együttérzésemet fejezem ki a pécsi egyetemi lövöldözésben elhunyt hallgató családjának” – olvasható Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetőjének közleményében. „A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok” – teszi hozzá. Részvétét fejezte ki a pécsi lövöldözésben elhunyt hallgató családjának, és gyógyulást kíván a sérülteknek az MSZP-frakció nevében Mesterházy Attila is. Szollár Domokos a kormány megdöbbenését és együttérzését tolmácsolta a tragédia kapcsán.

(MNO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.