időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Még dátumot sem tűzött ki a kormány az euró bevezetésére

MNO
2009.11.26. 15:39

A már hatályba léptetett és a tervezett államháztartási kiigazítások rövid távon ugyan növekedési áldozattal járnak, de hosszabb távon fenntartható növekedési pályára állítják az országot – mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Treasury Club rendezvényén.

Oszkó Péter kérdésre válaszolva elmondta: a mostani kormány szándékosan nem tűzött ki céldátumot az euró esetleges magyarországi bevezetésére. A kormány határozott célja viszont olyan makrogazdasági helyzet teremtése, amelynek révén Magyarország a lehető legkorábban tudja teljesíteni az európai közös valuta bevezetésének előfeltételeit – emelte ki.

Oszkó Péter emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi pénzvilág és az elemzők egyre jobban értékelik a már megtett lépéseket, így például a JP Morgan a közelmúltban azt közölte: várhatóan Magyarország csatlakozik elsőként az eurózónához a közép-európai hármak közül.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.