időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Lemond Boris Johnson

„Sajóbábony a szocialista kormányzás szimbóluma” + Képriport

MNO
2009.11.23. 12:36

Sajóbábony a nyolcéves szocialista kormányzás szimbóluma – mondta el napirend előtti felszólalásában Lázár János (Fidesz) hétfőn a parlamentben. A politikus szerint az országban rendre van szükség, amit a Fidesz a kormányváltást követően biztosítani fog. Draskovics Tibor szerint a rendőrség megerősítése pedig már eddig is folyamatban volt. <br /><br /><a href="/portal/677790" target="_blank"><strong>• Sajóbábony: újabb hét ember került előzetes letartóztatásba</strong></a> <br /><a href="/portal/677909" target="_blank"><strong>• Sajóbábony: Bajnai nem tudja kézben tartani a folyamatokat?</strong></a> <br /><a href="/portal/678144" target="_blank"><strong>• A népszámlálási törvényről szavaznak a parlamentben</strong></a> <br /><span class="content_blog_lead"></span><a href="/portal/678227"><strong><strong>•</strong> Varga: A költségvetés arra vár, hogy valaki visszavonja</strong></a>

„Ébresztő, Magyarország! Tessék észrevenni, hogy így nem választásra, hanem egyre hevesebb összecsapásokra és polgárháborús állapotokra készül az ország” – idézte föl Káli Sándor múlt héten mondott szavait Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában. A Fidesz szerint ennél többről van szó, Sajóbábony a nyolcéves szocialista kormányzás szimbóluma – tette hozzá. Lázár felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány képtelen megoldani a rendőrség problémáit, az elmúlt három évben nyolcezer rendőr hagyta el a pályát. A politikus szerint a kormány rendőrség helyett gittegyletet szervezett. „Az MSZP képtelen biztosítani a rendet Szabolcs és Borsod megyében” – vélte a Fidesz képviselője. Lázár úgy látja, a baloldali kormányzás után az emberek félnek és szoronganak. A szocialisták képtelenek voltak esélyt adni a hátrányos helyzetű térségekben élőknek – vélte Lázár. Magyarországon rendre van szükség, amit a Fidesz biztosítani fog – zárta felszólalását Hódmezővásárhely polgármestere.

Újabb ígéretet tett Draskovics

Draskovics Tibor válaszában örömét fejezte ki amiatt, hogy egy várhatóan felálló Fidesz-kormány megerősíti a Bajnai-kabinet intézkedéseit. A rendészeti miniszter beszámolt arról, hogy a Btk. szigorítására készülnek, a rendőrség megerősítése pedig már eddig is folyamatban volt, említette e helyütt az utcán az év eleje óta 1800-zal több rendőrt és a kétszeresére nőtt rendőri túlórát. A tárcavezető kijelentette: január 1-jétől Miskolcon is lesz készenléti rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.