időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Teljes látogatási tilalom a debreceni Kenézy-kórházban

MNO
2009.11.26. 15:31

Teljes látogatási tilalom lép életbe péntek reggel a debreceni Kenézy Gyula Kórházban, ahol jelenleg két H1N1-vírussal fertőzött beteget kezelnek, s csütörtökön hasonló tünetekkel vettek fel egy újabb beteget – közölte Mikó László, a kórház orvos igazgatója sajtótájékoztatón.<br /><br /><a href="/portal/679018" target="_blank"><strong>• Kimutatták a H1N1 vírust egy Debrecenben elhunyt nőnél</strong></a>

Elmondta azt is: péntektől a kórház hivatalosan kijelölt oltópont, a védőoltásra érkezők természetesen a látogatási tilalom ellenére beléphetnek az intézménybe. Várkonyi István, a klinikai farmakológiai, immunológiai és allergológiai intézet vezetője közölte: az új típusú influenza vírusával fertőzött betegeik jól vannak, mindketten hajdú-bihariak, és két-három napja fekszenek a kórházban.

A H1N1-vírus elleni magyar vakcina az egyik legbiztonságosabb oltóanyag – adott hangot szakmai meggyőződésének a főorvos, aki szerint a magyar lakosság 60 százalékának meg kell kapnia a védőoltást annak érdekében, hogy „megfelelően kezeljük a járványt, s nyugodt karácsonyunk legyen”.

A kórházi oltóhelyen péntektől napi 200 embert minden különösebb intézkedés, átszervezés nélkül be tudnak oltani, de ha kell, akár ezren is megkaphatják a védőoltást naponta a debreceni Kenézy-kórházban – tette hozzá a főorvos.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.