időjárás 17°C Helga 2023. október 3.
logo

Thatcher él, a macska meghalt

MNO
2009.11.13. 11:13

Mély gyászba borult Kanada és Nagy-Britannia Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök halálhírére. Az internetnek és a mobiltelefonoknak köszönhetően percek alatt elterjedt a hír: Thatcher meghalt.

A politikusok és szimpatizánsok megrendülten továbbították egymásnak az üzenetet, a kanadai kormányfő, Stephen Harper gyásztáviratot küldött II. Erzsébet királynőnek és brit kollégájának, Gordon Brownnak.

A halálhírt a kanadai közlekedési miniszter, John Baird indította útjára, de a telefonjáról elküldött SMS után pár órával kiderült: csúnya félreértésről van szó. Margaret Thatcher ugyanis remek egészségi állapotnak örvend, „csak” a politikus tizenhat éves, szürke, Thatcher nevű macskája szenderült jobb létre.

John Baird egy Torontóban, üzleti vacsorán ülő barátjával SMS-ben tudatta: Thatcher meghalt. A megrendült üzletember megosztotta kollégáival a halálhírt, de – mint később kiderült – a tárcavezető Thatchernek nevezte el kedvencét, amely hosszan tartó betegség után kedd este elpusztult – olvasható brit és kanadai lapokban. A Buckhingham-palota és a Downing Street 10. illetékesei a részvétnyilvánítások után közleményben tudatták: az ex- miniszterelnök köszöni szépen, jól van.

Ha nem halt volna meg a macska, magam nyírtam volna ki – dühöngött a kanadai kormányfő munkatársa, Dimitri Soundas, aki azonnali bocsánatkérésre szólította fel a közlekedési minisztert.

(borsonline.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.