Pócz József borász arról számolt be a Somogyi Hírlapnak, hogy a jégbor készítésének speciális és szigorú követelményei vannak. A szőlőnek legalább két-három napig mínusz öt fok alatti hőmérsékleten kell lennie. A teljesen megfagyott szemeket hajnalban, még a reggeli felmelegedés előtt, bundás kesztyűben lehet szüretelni, nehogy a szüretelő testmelegétől felmelegedjenek a bogyók.
A boglári borvidék első jégborához a Pócz Pincészet balatonlelle-kishegyi Cabernet sauvinon ültetvényén szüreteltek szőlőt. A munkát hajnali négykor, autók reflektorfényénél kezdték, és 300 kilónyi termést tudtak begyűjteni a szüretelők. A présbe mínusz hét-nyolc fokon került a szőlő, amelyből nektárszerű anyagot préseltek ki. Ebből készül erjesztéssel a jégbor.
(MTI/Somogyi Hírlap)
Tűzszüneti megállapodást kötött Thaiföld és Kambodzsa














Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!