időjárás 14°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Megdöbbentő felfedezés: 500 állattetem egy házban

Kovács N. László
2009.12.31. 15:13

Borzalmas dologra találtak a philadelphiai állatvédők: egy házban több mint ötszáz állat maradványaira bukkantak. A leölt állatokat valószínűleg feláldozták – tudósít a CNN. Az ausztrál Herald Sun beszámolója szerint kimentett, majd letartóztatott egy nőt az ausztrál rendőrség a Melbourne-t övező Port Philip öbölből. Mint kiderült, a fuldokló hölgy társával előzőleg ellopott egy hajót.

CNN (www.cnn.com)

Több mint 500 állat maradványaira leltek egy philadelphiai házban – írja a CNN. A Society for the Prevention of Cruelty to Animals nevű állatvédő szervezet helyi szárnya, melynek törvény-végrehajtási alosztálya szerdán délután végrehajtotta a házkutatást, azt állítja, az állatokat valószínűleg feláldozták. „Több tucat birka, kecske, de főként csirkék…. mindenféle háztáji állat, amit el tudnak képzelni” – nyilatkozta a tetemekről George Bengal, a SPCA helyi főnyomozója, majd hozzátette, két csontváz valószínűleg valamilyen apró emlőstől, feltehetőleg majmoktól származik.

Az állatvédő szervezetet először két csont sovány kutyához hívták ki, melyeket a ház körül láttak kóborolni a helybéliek. Az SPCA ezután szerzett házkutatási parancsot, az ezt követő átvizsgálás során az állati maradványok hatalmas tömege mellett egy AK-47-es gépfegyvert, hozzávaló töltényeket, kések tucatjait és egy gyertyákkal körbevett oltárt találtak. Ezután vonta be a csoport a philadelphiai rendőrséget, velük közösen végezték el a tegnap délutáni kutatást.

Bengal szerint a házban valószínűleg a Santeria nevű, Brazíliából és Kubából származó, vuduhoz hasonlatos vallás hívei végezhettek állatáldozatot – ezt a gyakorlatot egyébként az amerikai alkotmány megengedi, a szervezet szerint azonban a ház lakói valószínűleg nem tettek eleget az ilyenkor érvényben lévő emberiességi előírásoknak.

Ezt azonban nem lehet biztosan kijelenteni: „szürke zóna ez a törvényben” – mondja Bengal. A ház tulajdonosát már nyolc hónapja nem látták, de feltételezések szerint Mexikóban bujkál. Bengal szerint a házat egy asszony gondozta, akit még ezen a héten láttak ott – ő valószínűleg Philadelphia körzetében bujkálhat.

Pennsylvaniában egyébként gyakori a Santeria-állatáldozat, de ilyen mennyiségű tetemre még sohasem bukkantak. „Egyszerűen hihetetlen volt belépni abba a lakásba” – mondja Bengal.

Herald Sun (www.heraldsun.com.au)

Kimentett, majd letartóztatott egy nőt az ausztrál rendőrség a Melbourne-t övező Port Philip öbölből – tudósít a Herald Sun. Délelőtt tizenegy óra körül figyelt fel az egyik kikötői rendőr egy partra futó hajóra. A tiszt felismerte a hajót, és rögtön kapcsolatba lépett tulajdonosával, akitől megtudta, hogy a hajót az előző éjjel ellopták a St. Kilda Marina kikötőből.

A helyszínre érkező vízi rendőrség egy, a parttól mintegy 500 méterre fuldokló nőt vett észre a vízben, a rendőrség egyik tisztje pedig azonnal a vízbe vetette magát, hogy a nő megmentésére siessen. Miután biztonságban a partra vitte a 27 éves asszonyt, és megállapította, hogy nincs szüksége azonnali orvosi beavatkozásra, azonnal letartóztatta a nőt. Egy társa pedig felszállt a partra futott járműre, és az ott bujkáló 38 éves férfit, a fuldokló bűntársát is őrizetbe vette. A pár hétfőn állhat bíróság elé.

Hogy az asszony hogyan került a vízbe, egyelőre rejtély a hatóságok számára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.