időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Privatizálják a varsói börzét

MNO
2010.01.12. 15:00

A varsói tőzsde, a WSE privatizációjára 2010 negyedik negyedévében kerülhet sor néhány nagyobb kibocsátás, például a PZU biztosító társaság és a Tauron energiaipari vállalat tőzsdei bevezetését követően, amelyek megnövelhetik a WSE befektetőkre gyakorolt vonzerejét - nyilatkozta Aleksander Grad kincstárügyi miniszter a TVN CNBC televíziónak.

A kincstárügyi minisztérium a 2008-ashoz hasonló, a WSE részvényeinek tőzsdei bevezetésére alapuló privatizációs stratégián dolgozik. Akkor a privatizáció végrehajtását a pénzpiaci destabilizáció hiúsította meg. A lengyel kincstárügyi minisztérium 2009 november végi közlése szerint elsődleges részvények kibocsátásával kívánja privatizálni a varsói tőzsdét, miután a még versenyben maradt egyetlen érdeklődő, a Deutsche Boerse AG nem adott be a korábbihoz képest jobb árajánlatot. Ez azt jelenti, hogy a tőzsdét üzemeltető társaságnak új stratégiát kell kidolgoznia a börze privatizációjára vonatkozóan.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.