A lopási tudományok doktorai

A közbeszerzési kultúra továbbfejlesztésének irányairól írt dolgozatával szerzett PhD tudományos fokozatot L. Szilárd ezredes, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) leleplezett maffiajellegű korrupciós bűncselekmények egyik főszereplője a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) – tudta meg lapunk.

Magyar Nemzet
2010. 05. 14. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég éppen a közbeszerzések kapcsán elkövetett súlyos bűncselekmények gyanújával tartóztatták le L. Szilárdot és az őt tudományos elismerésben részesítő ZMNE rektorát, Szabó János nyugállományú dandártábornokot is. Az ezredes a honvédelmi tárca tulajdonában lévő HM Térképészeti Kht.-nál bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, a rektor pedig befolyással üzérkedés miatt került rács mögé.

L. Szilárd mérnök ezredes akkor kapta meg a PhD-fokozatot a közbeszerzésekről írott disszertációjára, amikor még a HM Térképészeti Kht. gazdasági igazgatójaként dolgozott, és a gyanú szerint ebben a minőségében fogadott el kenőpénzeket egyes vállalkozóktól, akik meg akarták szerezni a HM cégein keresztül elnyerhető állami megbízásokat – további részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.