Tájékoztatása szerint jelenleg Magyarországon évente egy személy 30 dekagramm bárányhúst fogyaszt. Ez a mennyiség Franciaországban 14 kilogramm, Ausztráliában 34 kilogramm évente. A professzor rámutatott: agrárszakemberek, orvosok, gyógyszerészek támogatják azt az innovációs folyamatot, amelynek eredményeként az úgynevezett funkcionális bárányélelmiszerek alkalmasak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére.
Állat- és humánkísérletek bizonyítják, hogy a szelénnel, magnéziummal, lizinnel és más alkotóelemekkel kiegészített bárányhúsok biztató eredményeket mutatnak a kardiovaszkuláris terápiában – ismertette Jávor András. A humán kísérletek még folytatódnak, de Jávor András professzor szerint akár már ez év végére együtt lehet minden engedély, hogy terápiásan is alkalmazzák a funkcionális bárány-élelmiszereket. Addigra receptkönyvet és étrend-javaslatot is kidolgoznak – tette hozzá a professzor.
(MTI)
Háborús őrület Brüsszelben: gazdák tüntettek, Orbán Viktor védi a békét – napi összefoglaló















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!