időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

18 milliós kár: kék munkaruhában érkeztek, szakszerűen dolgoztak

MNO
2010.06.11. 11:21

Elfogták azt az öt férfit, aki az utóbbi másfél évben az Émász-Elmű transzformátorállomásaiból lopta a dízelolajat, 18 millió forintos kárt okozva a szolgáltatónak; négy gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság – közölte a salgótarjáni rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője pénteken.

Kalmár Zsolt sajtótájékoztatón elmondta: az olajat értékesítették, ezért a nyomozást az orgazdákra is kiterjesztik. A 20 és 32 év közötti kecskeméti, mátramindszenti és kazári férfiak egyikének villanyszerelő a szakmája.

Az elkövetők Émász-feliratú fehér kisbusszal, kék munkaruhában érkeztek a helyszínekre, és a dízelolajat szakszerűen fejtették le – tette hozzá.

A trafóállomásokat a 21-es út vonalán, Salgótarján-Hatvan térségében törték fel. A trafófosztogatáson túl más bűncselekményekkel is gyanúsítják a csoportot. A rendőrség adatai szerint Kazárról 1,5 millió forint értékben loptak el szerszámokat és vezetékeket, Kazáron két családi házba is betörtek, a ceredi volt határőr laktanyából több tonna vasat, Salgótarján egyik lakótelepéről pedig egy autót loptak el. Mindemellett a 32 éves mátramindszenti férfi külföldi állásokat hirdetett fiktív néven, amivel több sértettet sikerült becsapnia.

A sajtótájékoztatón részt vettek az Elmű-Émász képviselői is. Hans Günter Hoog, a vállalatcsoport igazgatósági tagja úgy fogalmazott: nagyon jó az együttműködésük a rendőrséggel, amire sajnos szükség is van, mert szokássá vált, hogy sokan hozzányúlnak a köztulajdonhoz, valamennyi közterületi létesítményüket pedig nem tudják biztosítani. 2009-től a cég területén 121 darab, 200 millió forintos kárral járó lopás fordult elő. Hozzátette: ez mindig függ a színesfémáraktól, ha az emelkedik, a bűncselekmények száma is nő. Hans Günter Hoog elmondta: megjutalmazzák majd az ügyben eljáró rendőröket.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.