időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Basso dobogós lenne a Touron

MNO
2010.06.10. 07:14

„Elkezdtem dolgozni a Tour-dobogóért” – nyilatkozta a Giro-győztes Ivan Basso az olasz Gazzetta dello Sportnak, miután feltérképezte a Tour de France alpesi szakaszait. A legjobb olasz körversenymenő már Giro-sikere másnapján beszélt a Tourral kapcsolatos terveiről, úgy tűnik, a tettek mezejére lépett.

Egyik legfőbb segítőjével a cseh Roman Kreuzigerrel a Tour 8. szakaszának hegyi befutójára fordítottak különös figyelmet, mondván, az első hegyi befutó mindig nagyon fontos a versenyen.

„A Tour első hegyi befutójának komoly jelentősége van. Ez minden Giro- vagy Tour-részvételem során így volt. Ismerem ezeket az emelkedőket, de fontos volt, hogy Romannal együtt végigmenjünk, sokat beszélgettünk, elemeztünk hétfőn és kedden, hétórányi bringázás során, ami hasznos volt.

Visszatekintve, a Tour de France mindig is nagyon sokat jelentett nekem. 2001 és 2005 között teljes mértékben erre a versenyre koncentráltam. Most visszatérek és nagyon motivált vagyok egy jó eredményre. Alig több, mint egy hete nyertem meg a Girót, de úgy érzem, mintha az év első edzőtáborában lennék.

Hátradőlhettem volna, és kiélvezhettem volna a Giro-győzelem ízét, hogy majd 2011-ben visszatérek, de én igazán szeretnék versenyezni és megpróbálni megnyerni a Tourt. 32 évesen tudom, hogy csak egy-két évem van hátra, hogy próbálkozzak a Giro–Tour duplával. A kor komoly dolog, csak néhányan, mint Armstrong képesek dobogóra kerülni 38 évesen.”

(sporthirado.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.