időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Csak bántalmazni akarta a fiatal lányt

MNO
2010.06.23. 10:05

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt F. L. 33 éves taktaharkányi férfival szemben az őrizetbe vétele mellett.

A szerencsi rendőrkapitányságra még 2010. április 2-án tett bejelentést egy taktaharkányi asszony, miszerint 23 éves lánya reggel 3.40-kor elindult a helyi vasútállomásra, hogy dolgozni menjen, de már a vonatra sem látták felszállni, illetve a munkahelyén sem jelent meg, és este sem érkezett haza. A szerencsi rendőrkapitányságra bűnügyi osztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szoros szakirányítása mellett közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálta a 23 éves lány eltűnésének körülményeit, mely most vezetett eredményre.

A nyomozás során a rendőrök az elmúlt időszakban olyan személyi bizonyítékokat kutattak fel, melyek logikai láncolata alapján sikerült egy személyre konkretizálni a vélhetően súlyos, élet elleni bűncselekmény elkövetését. A jól megválasztott kihallgatási taktika végül az elkövető feltáró jellegű beismerő vallomásához vezetett. A gyanúsított férfi elmondta, hogy 2010. április 2-án, a hajnali órákban lesben állva várta Taktaharkány belterületén a fiatal lányt, akiről tudta, hogy mikor megy dolgozni. Elmondása szerint a sértettet csak bántalmazni akarta, de mikor az meglátta őt, felkiáltott. Ekkor a férfi több esetben megszúrta a lányt. Ezután az elkövető hazament a lakására, majd onnan egy „furikkal” tért vissza, melybe a sértettet belerakta, és körülbelül 300 méterre tolta el, egy náddal benőtt területre, és ott hagyta.

Másnap egy kétkerekű kézikocsival visszatért, és az élettelen testet elvitte a körülbelül 2 km-re lévő legelőn található használaton kívüli kúthoz, amibe beledobta. A bűncselekmény elkövetésének okát a férfi azzal magyarázta, hogy a lány évekkel ezelőtt visszautasította a közeledését.

(police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.