időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

Csendes sikerrel kezdett az Oranje + Képriport

Pintér Patrick
2010.06.14. 13:21

<p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">A vártnál gyengébb játékkal, de győzelemmel nyitott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon az esélyesek között emlegetett Hollandia, amely Dániát verte meg 2-0-ra az E csoport nyitó találkozóján. Az Oranje S. Poulsen ritkán látható öngóljával jutott előnyhöz a második félidő legelején, majd Kuyt találatával biztosította be sikerét. A csoport másik mérkőzésén Japán Kamerunnal mérkőzik.</p>

Óvatosan kezdtek a csapatok az E csoport nyitómérkőzésén, s talán ennek az is lehetett az oka, hogy a holland és a dán válogatott tagjai elég jó ismerték egymást: a narancsmezesek rövidpasszos játékát remekül akadályozták meg a „dán dinamitok”, akik már a félpályánál igyekeztek megszűrni az Oranje támadásait.

Így viszont nem igazán alakulhatott ki komoly helyzet egyik kapu előtt sem, s normál esetben Sneijder és Enevoldsen szabadrúgását sem jegyeztük volna fel, így viszont feltétlenül ott kell lenniük a fontosabb események között. Az északi együttes Rommedahl és Kahlenberg lövéseivel veszélyeztette a németalföldiek kapuját, akik Van Persie kapu mellé vágódó próbálkozásával válaszoltak a játékrész végén.


A szünetet követően felpörögni látszottak az események, hiszen a hollandok rögtön gólt értek el, igaz, ehhez nem sok közük volt. Van Persie vitte el a labdát a bal oldalon, majd középre adott, ahol azonban nem volt csapattárs. Sebaj, a dánok így is megoldották: S. Poulsen ráfejelte Agger hátára a labdát, így az a jobb alsó sarokba hullott (1-0). Jó negyedórával később Van der Vaart pörgetését jegyezhettük fel, Sörensen a helyén volt, mint ahogy Van Bommel bombájánál is, amit szögletre ütött ki. A hajrában Sneijder lövése csattant a felső lécen.


A dánoknak a második félidőben annyi lehetőségük sem volt, mint az elsőben, visszafogott produkciót nyújtottak, a hollandok játékán pedig látszott, hogy bőven megelégszenek az egygólos győzelemmel, s nem erőltették különösebben a támadásokat. Elia becserélése lendített valamelyest az Oranje játékán, Kuyt az ő, kapufáról visszapattanó lövéséből biztosította be csapata sikerét (2-0).


HOLLANDIA–DÁNIA 2-0 (0-0)

2010. június 14., 13.30, Johannesburg, Soccer City-stadion, 80 000 néző. Vezette: Lannoy (francia).

Gólszerző: S. Pouslen (46. – öngól), Kuyt (85.).

Sárga lap: De Jong (44), Van Persie (50.), ill. Kjaer (63.).

Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst – Van Bommel, De Jong (De Zeeuw, 87.) – Kuyt, Sneijder, Van der Vaart (Elia, 67.) – Van Persie (Afellay, 77.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.

Dánia: Sörensen – Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen – Enevoldsen (Grönkjaer, 56.), Kahlenberg (Eriksen, 73.), C. Poulsen, Jörgensen – Rommedahl, Bendtner (Bechmann, 62.). Szövetségi kapitány: Morten Olsen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.