időjárás 25°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán + videó

„Megpróbáltam” – ennyit mondott a bankrabló

MNO
2010.06.18. 11:54

<p>Eltűntként keresték Debrecenben azt a férfit, akit később bankrablóként három perc alatt fogtak el – közölte Tóth Ferenc rendőr alezredes sajtótájékoztatón pénteken.</p>

A rablási kísérlet kedd délután az egyik debreceni belvárosi pénzintézetben történt: a sapkát, szemüveget viselő, kezében fegyvert tartó férfi pénzt követelt az alkalmazottaktól. A két nő nem ijedt meg: pénzt nem adtak, és megnyomták a pánikriasztó gombját – ismertette a részleteket a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A központba befutó jelzésre a biztonsági cég járőröző tagjai rögtön a helyszínre indultak, és még a környéken elfogták a pénz nélkül távozó férfit.

A rabló nem tagadott, csak annyit mondott: „Megpróbáltam”. A büntetlen előéletű, 39 éves férfi később a nyomozóknak azt is elmondta, hogy nehéz anyagi körülmények közé került, kifizetetlen számlái és több ezer forintos törlesztőrészlete volt egy személyi kölcsön miatt. Otthonából múlt pénteken távozott – felesége be is jelentette az eltűnését –, az erdőben aludt, és a rabláson gondolkodott, végül egy fegyver formájú öngyújtóval indult el a bankba.

A rendőrség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.