Ő kérte az 5 milliót? – Újabb fővárosi politikus a botrányban

Új politikusszereplő a Főkert-ügyben – a Vasárnapi Hírek több forrásból is megerősített információira hivatkozva azt írja: a fővárosi kertészeti vállalatnál indult nyomozásban egy újabb fővárosi politikus érintett. Az illetőt a lap csak C. G.-nek nevezi, aki tagad és perrel fenyegetőzik. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/717873"><strong>• Főkert: hűtlen kezelés után természetkárosítás a gyanú</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/717624"><strong>• Csak a botrány: nyomozás indult a Főkertnél</strong></a>

MNO
2010. 06. 13. 8:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tudják: ő lehetett az, akiről Kocsis László, a fővárosi cég vezérigazgatója a hírTV Célpont című műsorának azt állította, hogy havi 5 millió forintos védelmi pénzt kért tőle. A lap informátora szerint a városházán az ügy nyílt titok volt, botrányt váltott ki – és az feltehetően a C. G.-nek nevezett politikus magánakciója lehetett. Ugyanis nem sokkal az ötmilliós követelés elhangzása után távoznia kellett Hagyó Miklós titkárságáról.

A BRFK egyébként egyelőre ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Főkertnél. A gazdaságvédelmi nyomozók az önkormányzati cég és a hozzá tartozó gazdasági társaságok szerződéseit, illetve a Fővárosi Önkormányzattól kapott támogatások felhasználását vizsgálják. A nyomozás kiterjed arra is, hogy a Főkert kezelésében lévő ingatlanok eladása okozott-e vagyoni hátrányt a tulajdonos fővárosnak.

Czeglédy tagad és perel

Czeglédy Gergő tagad és bepereli a Vasárnapi Híreket. A III. kerületi szocialista elnök szerint az MSZP most folyó tisztújítása miatt párton belüli leszámolás indult ellene. Úgy gondolja, meg akarják akadályozni újraválasztását, mert valakiknek nem tetszik a munkája, amelyet a budapesti jelölőbizottságban végez. Czeglédy elmondta: a hírből annyi igaz, hogy 2008 elején valóban otthagyta Hagyó titkárságát, de azért, mert ekkor választották meg kerületi MSZP-elnöknek és a két pozíció összeférhetetlen volt.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.